2009. márc. 9.

A könyv hónapja

Március a könyv hónapja. Illenék talán röviden megemlékezni róla.
Sokkal különlegesebb nem lesz ez a hónap, mint a többi. Sajnos. Feltehetöleg nem lesz sem idöm, sem energiám ellátogatni valamelyik rendezvényre, valamelyik könyvtár kiállítására vagy felolvasóestjére. Kár.
Végülis bármelyik (vagy mindegyik) hónap lehetne a könyvé, arról most nem értekeznék miért fontos egyáltalán, hogy legyen a könyvnek hónapja. De az. A lényeg, hogy valamilyen módon mégiscsak meg kellene adni a módját, valami érdekeset mégiscsak kellene csinálni.
Talán végre rászedhetném magam, hogy megírjam a következö értelmesebb bejegyzést. Elmúlhatna a lustaság. Végigolvashatnám a polcon porosodó, csak mellékesen átlapozott könyvek egyikét. Meghosszabíthatnám végre a könyvtári tagságomat. Jól esne pokrócba csavarva a kényelmes fotelben egy csésze tea mellett felolvasni valakinek. Talán pont itt az alkalom, hogy ezt végre meg is tegyem.

Ha már itt tartunk, megemlíteném, hogy március 23.- 29. között tart a szlovákiai könyvtárak hete. Nézzetek körül, mi történik a könyvtárakban a környéketeken. Lehetséges, hogy találtok valami kedvetekre valót. Legalább a hónapok/évek óta magunknál tartott, vissza nem vitt könyveket szolgáltassuk vissza az intézményeknek. Most nem kell büntetést fizetnünk, ez is valami. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése